دومین حمله مقاومت عراق به اراضی اشغالی در کمتر از ۲۴ ساعت (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تظاهرات علیه نتانیاهو به خشونت کشیده شد + فیلم (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کابینۀ جنگ اسرائیل یورش به رفح را تصویب کرد روسیه یک نظامی آمریکا را بازداشت کرد یائیر لاپید: یک نفر نتانیاهوی دیوانه را متوقف کند اردوغان با تقدیر از حماس: اسرائیل باید با آتش بس موافقت کند گفتگوی تلفنی امیرعبداللهیان و هنیه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سردار غیاثی: انقلاب اسلامی، امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند توسعه گروه‌های جهادی است ماکرون: فرانسه به دنبال جنگ با روسیه نیست حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه هوایی رژیم صهیونیستی + فیلم اختلافات نتانیاهو و رئیس شاباک بالا گرفت جزئیات توافق پیشنهادی آتش‌بس در غزه اعدام ۱۱ تروریست داعشی در عراق حماس با آتش‌بس در غزه موافقت کرد هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفح کاخ سفید: نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه کرم ابوسالم موافقت کرد حمله موشکی مقاومت اسلامی عراق به «عسقلان» رسانه عبری: تهاجم به رفح در کابینه اسرائیل تصویب شد فرانسه اعزام سرباز به اوکراین را تکذیب کرد
سرخط خبرها

رئیس‌جمهور: علامه طباطبایی احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر بود

  • کد خبر: ۱۹۵۷۷۳
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۱
رئیس‌جمهور: علامه طباطبایی احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر بود
رییس‌‎جمهور گفت: علامه طباطبایی احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر است.

به گزارش شهرآرانیوز سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در اختتامیه کنگره بین المللی علامه طباطبایی در سخنانی گفت: امروز فلسفه نقش مهمی در جامعه دارد و این نقش بسیار اهمیت دارد.

وی‌افزود: نقش فلسفه در پیشرفت و تعالی جوامع، نقش فلسفه در گسترش عقلانیت و خداباوری، نقش فلسفه در لایه‌های تمدنی بشر، همچنین لایه زیربنایی فلسفه و عرفان، موضوع انسان، هستی، فلسفه و اخلاق، همچنین نقش فلسفه در لایه میانی علوم اجتماعی و نیز لایه روبنایی هنر و معماری و از این دست همه از آثار و نتایج فلسفه در جامعه است.

رئیسی ادامه داد: باید به فلسفه توجه کرد. امروز توجه به فلسفه‌های مضاف مورد تاکید و اهمیت است و در این همایش امروز سخن از یک بزرگی است که احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر است.

رئیس جمهور تاکید کرد: علامه طباطبایی و سخن از او در واقع سخن از یک فیلسوف، یک فقیه، یک حکیم، یک ریاضیدان و یک مفسر عالیقدر قرآن کریم است.

رئیسی افزود: علامه طباطبایی در جایگاهی از قله قرار دارد که نمی‌گوید بروید بلکه می‌گوید بیایید. او به جوامع بشری می‌گوید بیایید و به آنجایی که من عمل کردم و رسیدم و شما هم دست یابید.

رئیسی گفت: سخن از علامه طباطبایی سخن از یک عالمی است که خود به مقصد رسیده است. تفاوت است بین مصلحانی که در جایگاه سیاقت قرار دارند که در عالم امروز بسیار هستند و انسان‌ها را دعوت به صداقت و پاکی و امانت‌داری و انسان دوستی می‌کنند لکن آن‌ها فقط دعوت می‌کنند، ولی انسان‌هایی مانند علامه هستند که خود در قله قرار دارند و انسان‌ها را دعوت می‌کنند که بیایید و با صفات برجسته انسانی به انسان قرآن برسید.

وی‌تاکید کرد: برای پویندگان این راه توجه به شخصیت علامه می‌تواند بسیار راهگشا باشد. شخصیتی که در نگاهش به هستی به انسان و همه آنچه که امروز مورد بحث است یک نگاه کاملاً توحیدی دارد.

رئیس جمهور متذکر شد: سنگ زیربنای اندیشه علامه در نگاه فلسفی، فقهی، عرفانی، کلامی و سیره عملی و شخصی او همین جمله معروفی است که امام بزرگ وارمان دارند که فرمودند، عالم محضر خداست.

رئیسی اظهار داشت: نشان سخنان علامه را چه در ۲۰ جلد مجموعه المیزان و چه در کتاب‌های دیگر اینگونه است. در مواجهه فلسفه الهی با فلسفه غربی آنچه که علامه انجام داد اصول فلسفه و روش رئالیسم بود که در ۱۴ مقاله صورت گرفت و در این مواجهه بحثی علامه دارد مبارزه با الحاد و توجه به فلسفه الهی است.

رئیسی خاطر نشان ساخت: آنچه که علامه تعریف از انسان دارد نه آن تعریفی معروف منطقی است که انسان‌ها حیوان ناطق هستند.

رئیسی بیان کرد: در نگاه علامه طباطبایی نطق را فصل الفصول انسان نمی‌داند و تعریف او از انسان آن است که انسان حیات خدایی باید داشته باشد. انسان موجودی است که دارای حیات است، اما از تعلق بهره‌مند است.

وی‌ اضافه کرد: روز فلسفه برای پرداختن به فلسفه و نقشه آن بسیار اهمیت دارد به روز بسنده کرد و باید در طول سال و در همه مراکز علمی و پژوهشی باید به مسئله فلسفه و نقش آن پرداخت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->